SFB
El Mercat de la Terra se celebra sota el Cobert de la Màquina de Batre el tercer dissabte de cada mes, de les 9 del matí a la 1 del migdia, i ofereix una àmplia gamma de parades, des de fruites i verdures fins a productes artesanals com mel, formatges, embotits i pa. Els pagesos i elaboradors de la zona son els encarregats de fer la venda directa als visitants, oferint així la possibilitat de crear comunitat, intercanviar receptes i compartir experiències relacionades amb l’alimentació saludable i sostenible.
Cada mes el mercat inclourà diferents activitats paral·leles, com tallers familiars, demostracions de cuina, esmorzars de forquilla i vermuts musicals.
Aquest mercat arriba al municipi amb la voluntat de fomentar l’economia local i de la comarca i promoure hàbits alimentaris saludables entre els veïns i alhora fer costat a els productors locals que venen productes de temporada, cultivats amb cura i respecte pel medi ambient, i està impulsat per l’Ajuntament de la mà de la comunitat Slow Food de la Catalunya Central.
No és un mercat qualsevol
Aquest nou mercat forma part d’una xarxa internacional de mercats que treballen d’acord amb els principis de Slow Food i on els protagonistes són els petits productors i els artesans del menjar. A les parades del Mercat de la Terra s’hi pot trobar menjar bo, net i just: els productes són de proximitat, frescos i de temporada; respecten el medi ambient i el treball dels productors; s’ofereixen a preus justos, per a qui compra i per a qui ven.
El projecte de Mercats de la Terra va néixer l’any 2004 i ja n’hi ha implantats a 24 països arreu del món. A Catalunya el primer a obrir va ser al parc de les Tres Xemeneies a Barcelona, i el de Sant Fruitós de Bages serà el segon.
Per a més informació: https://www.slowfood.com/es/blog-and-news/estreno-exitoso-del-mercat-de-la-terra-en-sant-fruitos-de-bages-un-paso-hacia-la-sostenibilidad-y-el-producto-local/