SFB

Fundació Alícia

 

AlíciaAli-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca en cuina. Un centre que investiga productes i processos culinaris; que innova i treballa per millorar l’alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; que fomenta la millora dels hàbits alimentaris, i que realça el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.

Alícia és una fundació privada sense ànim de lucre, creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Fundació Catalunya-La Pedrera, la Generalitat de Catalunya i persones de prestigi reconegut. Té la complicitat i la col·laboració de científics destacats i els millors cuiners.

La finalitat d’Alícia és que tothom mengi millor, és a dir, que l’alimentació sigui saludable, sostenible, saborosa, acceptada en funció de les cultures i les tradicions i adaptada a qualsevol situació de vida en què es trobin les persones.

Alícia treballa per ser un referent en:

  • La recerca i la innovació aplicades a la gastronomia.
  • El desenvolupament de solucions aplicades a la indústria alimentària per millorar l’oferta que es destina a la població des dels vessants saludable i gastronòmic.
  • El foment empresarial del sector alimentari.
  • La recerca i l’oferta de respostes culinàries a problemes alimentaris derivats de malalties o situacions concretes.
  • La millora d’hàbits alimentaris com a fórmula d’inversió en salut de les persones.
  • El realçament i la dinamització del patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.
  • La transferència i divulgació del coneixement alimentari.

CURSOS ALÍCIA

Amb la voluntat de contribuir al perfeccionament del potencial humà existent en tot el seu àmbit d’actuació i convençuts de la importància que tenen el progrés científic, la investigació i la creativitat per al desenvolupament de la societat, la Fundació Alícia realitza anualment tres convocatòries del CURS APLICAT DE R+D+i CULINÀRIA. MÈTODE ALÍCIA.

El curs és una actuació formativa que té com a finalitat contribuir a millorar la qualificació professional i acadèmica de professionals i estudiants de tot el món que tenen o cursen estudis superiors i universitaris relacionats amb la cuina, la salut i l’alimentació i el patrimoni gastronòmic i alimentari dels territoris.

Es proporciona el mètode en la investigació culinària per ajudar a que tothom mengi millor; que els estudiants i professionals puguin aprendre d’allò que s’ajusti millor a les seves capacitats i potencial, per obtenir el màxim profit. Permet la participació en la recerca aplicada a productes i processos culinaris, en projectes teòrics i pràctics relacionats amb alimentació i salut i també treballs relacionats amb el patrimoni gastronòmic dels territoris.

Cada curs té una durada de 3 a 4 mesos i pel seu caràcter aplicat, disposa de places limitades. Per informació: program@alicia.cat

TALLERS ALÍCIA – CUINA PER A TOTHOM

Activitats dissenyades per a tots els públics i aficionats a la gastronomia. La cuina i l’alimentació saludable són els eixos vertebradors d’una oferta d’activitats dissenyada a partir de tallers lúdics i participatius,  d’una durada aproximada de 45 minuts.

Us recomanem fer reserva prèvia del taller, a través de la compra on-line o trucant al telèfon 93 875 94 01.

Camí de Sant Benet, s/n
938759402
info@alicia.cat